Trg Ante Starčevića 2, 10431 Sveta Nedelja, Hrvatska, tel:+385 (1) 3385 789 email: info@asc.com.hr
imageimage
Nema više tromjesečnih statistika (2)

TSI ukinuti zbog Eurostata

Danas 6.2.2013. gospođa Ivanka Purić načelnica Sektora informacija Državnog zavoda za statistiku Hrvatske objasnila je u odgovoru da su tromjesečni statistički izvještaji za poduzetnike, banke i štedionice te osiguravajuća društva ukinuti jer je istekao Program statističkih aktivnosti RH 2008.-2012.

Ti  izvještaji uvedeni su zbog tada oskudnih podataka o financijskom poslovanju. Kako je u međuvremenu u sustavu prikupljanja podataka došlo do zbog usklađivanja sa harmonizacije sa Europskim statističkim sustavom prema  zahtjevima Eurostata, tromjesečni statistički izvještaji za poduzetnike, banke i štedionice te osiguravajuća društva nisu više predviđeni Programom statističkih aktivnosti od 2013. – 2017.

Programom za  narednih pet godina kao jedna od najvažnijih aktivnosti jest  kontinuirano usklađivanje sa standardima i  transmisijskim programom EU-a kako bi se osigurala pravodobna i kvalitetna primjena novih metodoloških standarda SNA 2008 i ESA 2010.

Dakle, racionalizacija i ukidanje nepotrebnih statističkih izvještaja samo prethodi uvođenju novih.

Još jedan razlog više da potražite rješenja koja olakšavaju izradi izvještaja i koja će vam uštedjeti vrijeme i novac, koja to obavljaju umjesto vas.