Trg Ante Starčevića 2, Sveta Nedelja, Hrvatska, tel:+385 (1) 3385 789 email: info@asc.com.hr
imageimage
Monitoring proces

8 Steps TQM

ASC je čuven po vlastitoj metodologiji "8 steps to Total Quality Management (TQM)" za standardizaciju i unapređenje poslovnih procesa. Metodologija je rezultat 20 godišnjeg iskustva.

Meeting Steps

korak 1.Upoznavanje
Upoznavanje predstavnika tvrtke, razmjena osnovnih informacija s ciljem utvrđivanja interesa i pogodnog terena, uvjeta za nastavak suradnje, odnosno ima li tu što za nas i vas. Ako je menadžement zainteresiran, dogovara se sljedeći sastanak, do kojeg prikupljamo sve dostupne informacije o poslovanju potencijalnog klijenta.

korak 2. Prikupljanje
Prikupljanje detaljnijih  informacija o poslovanju i njihova analiza Pripremiti ugovor o tajnosti. Najmanje što treba dobiti u ovom trenutku su barem bruto bilanca i izvještaji o poslovanju za tekuću i prošlu ili dvije prethodne godine.

korak 3. IBV izvještaj
Razgovor o Independent Business Valuation (IBV) procjeni, upoznavanje s rezultatima i utvrđenim stanjem, odgovori na pitanja, utvrđivanje interesa za rješavanje problema i poboljšanja.

Deep Analysis Steps

korak 4. Ugovaranje dubinskog snimanja
Ugovaranje naknade za detaljno snimanje stanja poslovnog sustava, procesa i postupaka.

korak 5. Due diligence
Na osnovu nezavisne procjene kreće se s detaljnim snimanjem stanja, koje obuhvaća poslovne procese i postupke, standarde, dokumentaciju, evidentiranje poslovnih događaja i promjena, postojeći sustav klasifikacije i obrade podataka i dokumenata, kontrolni postupci i funkcije i izvještavanje, razgovori s menadžmentom i zaposlenima. Dakle, postojeći recording, monitoring i reporting.

korak 6. Izvještaj o provedenom due diligence
Razgovor o utvrđenom stanju, ukazivanje na nedostatke, nepravilnosti i kritične, opasne točke, odgovori na pitanja, prijedlozi za reinženjering poslovnih procesa Business Process Reengineering (BPR) uvođenjem ASC poslovnog sustava ASC Business System.

ASC Implementation Steps

korak 7. Uvođenje ASC sustava
Standardizacija poslovnih postupaka i procesa, dokumentacije, uvođenje standarda poslovnih procesa, praćenja poslovnih događaja, evidentiranja poslovnih promjena, klasifikacija, obrada sustava monitoringa i reportinga.

korak 8. Controlling
Nakon uvođenja nastavlja se s konsaltingom, poreznim planiranjem, nadzorom i održavanjem sustava recordinga, monitoringa i reportinga. Na jednom mjestu dobit ćete porezno, računovodstveno i poslovno savjetovanje, usluge interne revizije, pripremu elaborata za projekte i sve potrebne izvještaje te stručnu pomoć u slučaju nadzora poslovanja. Nazočnost sastancima uprave, povremene provjere primjene standarda i postupaka, kontrola i provjere računovodstvenih obrada, suradnja i podrška pri sastavljanju izvještaja, porezno planiranje, suradnja i podrška u projektima, investicijama, ulaganjima, reorganizaciji i organizaciji poslovnih procesa.


Kako vam možemo pomoći ?

Ako želite da porazgovaramo o tome kako vam naš tim može pomoči, molimo vas.

Primjeri benefita
1. Uvođenjem reda do poreznih ušteda: upravljanje troškovima i prihodima, kontrola obveza i čuvanje imovine.

2. Kontrola troškova umjesto rizičnih poteza, isplata i kombinacija.

3. Korištenje legalnih metoda smanjenja poreznih obveza umjesto nevjerodostojnih dokumenata.

4. Korištenje olakšica ispravno usmjerenih ulaganja.

5. Klasifikacijom imovine do smanjenja poreza.

6. Maksimalizacija legitimnih troškova, radi smanjenja poreza.

7. Za dobru poreznu strategiju – dokument je sve!

8. Ispravno upravljanje opremom i potrošnim materijalom.

9. Realnim izvještajima do boniteta.

10. Stjecanje povjerenja ulagača i investitora.

11. Transparentnim podacima do sigurnosti ulaganja.

12. Metode koje garantiraju sigurnost kod kontrola i štite od kazni.